Geschiedenis van onze school
Het Talent is een school die in het schooljaar 2018-2019 is ontstaan uit een fusie tussen de scholen ODBS De Boemerang en OBS Juliana. Het Talent is een kleine school in de buurtschap Mookhoek en is gelegen tussen Strijen en 's-Gravendeel.
De school is gebouwd in 1844 en bestond toen uit 2 lokalen. In de lange geschiedenis van de school is deze uitgebouwd tot een school met 4 lokalen. Van een kleine dorpsschool met het klassikale onderwijs van vroeger heeft de school zich ontwikkeld tot een Daltonschool met 4 kleine combinatiegroepen met gemiddeld 16 leerlingen.
 
De school vervult een centrale rol in de buurtschap. Bijna alle kinderen uit het buurtschap gaan op Het Talent op school; er is overleg tussen de buurtvereniging en de school; bij evenementen op school worden ook grootouders en andere familieleden (vaak oud leerlingen) en andere buurtgenoten uitgenodigd op school; de school speelt bij speciale gebeurtenissen in het buurtschap telkens een belangrijke rol. Er is dan ook sprake van een goede samenwerking met enthousiaste ouders en met buurtbewoners.
 
 
Het aantal leerlingen
Het totaal aantal leerlingen van Het Talent bedroeg op 1 oktober 2020 (de officiële teldatum) 66 leerlingen verdeeld over 4 combinatiegroepen 1-2; 3-4; 5-6 en 7-8
Met 66 leerlingen heeft Het Talent ruim voldoende leerlingen. Volgens de prognoses van de gemeente Hoeksche Waard hoeft de school ook in de toekomst niet te vrezen voor zijn voortbestaan

Nieuwe ouders

U bent op zoek naar een school voor uw zoon/ dochter, maak dan een afspraak en kom langs om een indruk te krijgen van de school, stel uw vragen, kijk in de groepen en neem uw zoon/ dochter gerust mee.
Heeft u al besloten en u wilt uw kind inschrijven op Het Talent, maak dan hiervoor een afspraak. Het enige dat u mee moet nemen is het BSN-nummer van uw zoon/ dochter.
Is uw kind 3 jaar en 10 maanden, dan kan hij/zij al enkele dagdelen komen wennen.