Geschiedenis van onze school
Het Talent is een school die dit schooljaar is ontstaan uit een fusie tussen de scholen ODBS De Boemerang en OBS Juliana. Het Talent is een kleine school in de buurtschap Mookhoek, dat behoort tot de gemeente Strijen en is gelegen tussen Strijen en 's-Gravendeel.
De school is gebouwd in 1844 en bestond toen uit 2 lokalen. In de lange geschiedenis van de school is deze uitgebouwd tot een school met 4 lokalen. Van een kleine dorpsschool met het klassikale onderwijs van vroeger heeft de school zich ontwikkeld tot een Daltonschool i.o. met 4 kleine combinatiegroepen met gemiddeld 16 leerlingen.
 
De school vervult een centrale rol in de buurtschap. Bijna alle kinderen uit het buurtschap gaan op Het Talent op school; er is overleg tussen de buurtvereniging en de school; bij evenementen op school worden ook grootouders en andere familieleden (vaak oud leerlingen) en andere buurtgenoten uitgenodigd op school; de school speelt bij speciale gebeurtenissen in het buurtschap telkens een belangrijke rol. Er is dan ook sprake van een goede samenwerking met enthousiaste ouders en met buurtbewoners.
 
In 2010 is het gebouw grondig gerenoveerd en is met zijn frisse kleuren en digitale schoolborden een moderne school.
 
Het aantal leerlingen
Het totaal aantal leerlingen van Het Talent bedroeg op 1 oktober 2018 (de officiële teldatum) 63 leerlingen verdeeld over 4 combinatiegroepen 1-2; 3-4; 5-6 en 7-8
Met 63 leerlingen heeft Het Talent ruim voldoende leerlingen. Volgens de prognoses van de gemeente Hoeksche Waard hoeft de school ook in de toekomst niet te vrezen voor zijn voortbestaan

Nieuwe ouders

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer et orci sed erat pretium euismod ac nec nisl.
Integer odio est, elementum ultrices bibendum vel, pharetra id mi. Ut vel tristique arcu. Curabitur sed mollis nisl. Quisque id nulla quis magna posuere bibendum.